Project engineer – maar geen doorsnee

Wie zijn wij?
Wij maken schoorstenen en leveren bovendien diverse producten en diensten op het gebied van rook- en procesgassen. Hierbij moet je denken aan: filtertechnieken en warmteterugwinning. Wij zijn op dit moment met 28 man (en hier en daar een vrouw) en zijn op zoek naar de 29e….. man of vrouw.

Wie zoeken wij?
Als Project Engineer ben jij coördinator, de drijvende kracht achter het project. Je fungeert als brug tussen de afdeling verkoop en de productie. Je bent het primaire aanspreekpunt voor de opdrachtgever en daarmee het gezicht van Bos Nieuwerkerk.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het inmeten van het project, het opstellen van de beste oplossing en deze verwerken in 3D modellen. De productie tekeningen die hieruit voortkomen worden gebruikt voor fabricage in onze fabriek. Daarnaast bewaak je de planning en het budget van jouw projecten.

Je toekomstige collega’s weten waarover ze praten:

Lex Janssen (33 jaar), Lead Engineer:

“Bij Bos Nieuwerkerk werken we met een relatief klein team. We hebben korte lijnen en we kunnen heel snel schakelen. Er wordt goed gekeken naar persoonlijke voorkeuren en waar je sterke eigenschappen. Zo kan het zijn dat je je specialiseert in bepaalde producten of soort projecten. Ook doorgroeien binnen Bos Nieuwerkerk is geen zeldzaamheid. Ik ben bijvoorbeeld zelf begonnen in 2014 als Project Engineer.

Binnen de projecten is het erg gaaf om een oplossing aan te dragen waar een opdrachtgever helemaal gelukkig mee is. Meestal moeten er wel hobbels worden genomen. Bijvoorbeeld leidingen of constructies van derden die in de weg zitten. Maar door creatief mee te denken, komen we er uiteindelijk altijd uit. Omdat je als project engineer verantwoordelijk bent voor het totale project, kun je daadwerkelijk invloed uitoefenen en noodzakelijke veranderingen en/of oplossingen snel in gang zetten.”

Danny Peters (31 jaar), Project Engineer:

“Als iemand vraagt: wat voor werk doe jij op dit moment? dan zeg ik “door mij worden er  grote schoorstenen gebouwd” Maar het is veelomvattender dan dat! Je zorgt er namelijk voor dat niet alleen de schoorsteen, maar alle elementen eromheen tot één geheel worden samengebouwd bij de opdrachtgever. Zodat je, wanneer je er langs rijdt, met trots kunt zeggen “kijk, die hebben wij gemaakt”.

Je moet in ontwerpfase met zo veel verschillende dingen rekening houden, daarnaast heb je contact de verschillende opdrachtgevers van de projecten én heb je rekening te houden met de planning van onze eigen productie. Dit alles bij elkaar maakt het werk voor mij dynamisch en interessant. Je zit dus niet alleen maar achter je scherm te ontwerpen. Het ene moment ben je op de site van de opdrachtgever, het volgende moment sta je met het productieteam te overleggen hoe iets gem

Wie ben jij?
Omdat je een HBO/WO WTB-diploma hebt en al een paar jaar werkervaring, zit het met je technische kennis goed. We verwachten dat je Engels spreekt en schrijft.

Maar ben je ook sociaal en communicatief sterk? Daar je de meest uiteenlopende collega’s en opdrachtgevers tegen het lijf loopt, is dat geen overbodige luxe. Hoe gezelliger hoe beter, vinden wij bij Bos Nieuwerkerk.

Wij werken met Solid Edge, maar ervaring met andere 3D pakketten voldoet ook. Vanzelfsprekend heb je ervaring met het beheren/organiseren van je eigen projecten. Daarmee bedoelen we dat je het project onder controle hebt en weet wanneer je antwoord van de opdrachtgever nodig hebt en wanneer je zelf actie moet nemen.

Verder ken je de hele riedel wel: proactief, zelfstandig, flexibel, resultaatgericht, etc.. Cliché, maar wel vereiste eigenschappen om goed in ons team te passen.

Wat bieden wij behalve een goed salaris?

  • Werk waarin je veel verantwoordelijkheden krijgt
  • Veel ruimte voor initiatief
  • Veel vrijheid
  • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden
  • Geen dag hetzelfde
  • Informele werksfeer met super gezellige collega’s.

Zin om bij ons te komen werken? De koffie staat klaar!

We kijken uit naar je sollicitatie. Mail deze naar: nieuwecollega@schoorsteen.nl

Meer informatie? Bel 06-82846201