"Bos Nieuwerkerk is sinds de oprichting in 1973 een familiebedrijf. Dat houdt in dat wij zaken doen met ons hoofd én met ons hart"

Historie

Hoewel bij Bos Nieuwerkerk sinds 1987 geen ‘Bos’ meer werkt, is het toch een echt familiebedrijf. De bedrijfsnaam ontstond als volgt: toen Nieuwerkerker Leen Goedegebuure in 1973 startte met zijn bedrijf, trok hij de Westlander Peter Bos aan als zijn compagnon voor de verkoop.

Leen Goedegebuure werkte vanaf zijn dertiende jaar bij bedrijven die de eerste verwarmingsinstallaties produceerden voor de kassen. Dat kan ik zelf ook, dacht hij, en hij begon vanuit een boerderij in Nieuwerkerk ad IJssel met het lassen van schoorstenen. Bos Nieuwerkerk had de wind mee, want door de overschakeling van olie op aardgas moesten bijna overal de (tuinbouw)schoorstenen worden vervangen.

In 1987 eindigde de samenwerking en stapte Peter Bos op. Vanwege de ijzersterke reputatie besloot Leen Goedegebuure de bedrijfsnaam ongewijzigd te laten. Nadat Bos Nieuwerkerk ook de utiliteitsbouw ging bedienen, groeide het bedrijf uit zijn jas. In 1990 was het tijd voor een volgende stap: nieuwbouw op de Hoogeveenenweg in Nieuwerkerk ad IJssel.

In 1997 heeft dochter Martine Goedegebuure het stokje van haar vader overgenomen. Samen met het zeer ervaren team – Martine is met sommigen van hen ‘opgegroeid’ – heeft zij het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is.